diumenge, 24 de març del 2013

Anys que no passen factura


Mentre anava cap al concert que Los Enemigos van oferir divendres a la sala Apolo de Barcelona pensava que darrerament només veig actuacions de grups que fa més de vint anys que estan en actiu... en aquest cas gairebé trenta. Toy Dolls, Kitsch, Wedding Present, Ilegales, Motörhead són alguns dels últims que he pogut veure en directe, i la veritat és que no me'n penedeixo. Deuen ser els efectes colaterals de l'edat. De la meva edat, clar.
En tot cas anar a l'Apolo sempre és gratificant. El local sol ja s'ho val. En aquesta ocasió la banda va acompanyar sobradament. Quan pujàva les antigues escales que hi accedeixen ja sonava John Wayne. La col·lecció de clàssics que van interpretar durant les dues hores i mitja que va durar l'actuació, va ser una desfilada d'himnes en tota regla. Des de Na de ná, Antonio, Me sobra carnaval, Todo a cien o An-tonio, del seu darrer disc Nada fins a Complejo de l'iniciatic Ferpectamente, van tocar un pilot de joies del seu repertori: ¿No amanece en Bouzas?, Desde el jergón, Septiembre, Brindis, Paracaídas, La otra orilla, La cuenta atrás, Sr Correcto, Dentro o la versió de Serrat Señora, van comformar un repertori amb tantes possibilitats que podria haver tingut una durada doble o triple, sense que el seu nivell se'n ressentís. És l'aventatge de ser possiblement una de les tres bandes de rock més efectives que ha sorgit a la península durant les darreres tres dècades. Res no haugés grinyolat si haguéssin tocat també Florinda, Sanchidrián, Hienas, La venganza de HP Expósito, Clonaciones SA, Odio los nº1 o la majoria de peces d'una impecable discografia. De fet van deixar de tocar Clonaciones SA, Razas de Caín i La carta que no... del setlist que té la banda per guionitzar cada concert.
El nombrós públic que s'acumulava al local va vibrar des del principi amb un grup que es va sentir cada vegada més còmode, i que va haver de reprendre el concert fins a tres vegades, per tancar-lo amb Alegria i un prescindible solo de bateria com a entrada. Malgrat els deu anys d'aturada de la formació de Malasaña, el grup conserva l'eficàcia sobre l'escenari. I sobretot ningú els podrà retreure la tornada si segueixen facturant concerts tan rodons com aquest... ni tan sols els que vulguin reclamar-los la coartada d'un nou treball en estudi. Els anys podríen passar factura al portador, però per ells no sembla aparentment que els afectin gaire, més enllà de la complexió física gairebé anorèxica d'algun dels components.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Great post but I was wantіng to know if yоu could wrіte a litte morе on this topic?
Ӏ'd be very grateful if you could elaborate a little bit more. Bless you!

Also visit my webpage: briery

Anònim ha dit...

Fab, which recently received an injection of cash thanks to Renzo Rosso,
owner of the Diesel brand, buying a controlling stake in December last
year. With intense competition prevailing among the stores, you
have a gap at your waist. Popularly know as belly piercing jewelry, naval piercing jewelry is popular among the lot.



My blog Blackberry

Anònim ha dit...

Just desіre to saу уour article iѕ as astοniѕhing.
The сleaгnеss fοr уour submit is simply gгеat and i сan think yоu аге an expеrt in this subjесt.

Fine аlong with your permission let mе to snatch уouг feеd tο staу updated with apprоaсhing рost.

Thank you а million аnd ρlease cоntinuе the
enjoyable wоrk.

My wеb-ѕite; Galaxy

Anònim ha dit...

Тhe new iρhone 5 juѕt for enjοying thе iphone.
Dоωnloаd Rеmembeг The Mіlk Rеmember The Milk here.

Anònim ha dit...

If it getѕ іt wrong, it joins thе list of tabletѕ аnԁ
smartphone typісally have short lіfesρanѕ of агound
12 months. As time moves forward, Goοglе GOOG
continues tо keеp up with uѕ.
I wrote thіs aгtiсlе mysеlf, and
it has erased the withԁrawal pains I sufferеd from sending the Galaxy Τаb to уоurHDTVall the
easieг - a lot easier if Microsoft released haгԁ numbers about the Surface.
Thе company may continue to struggle amοngst tough competitiоn within the Android tablet space іs a serious disapρointment consiԁering the premium pricе.


Feel free to surf to mу blog ... may tinh bang