dimarts, 20 de novembre del 2007

El pinball mortal d’Arcade

Sis boles d’un pinball gegant. En cadascuna de les sis boles hi ha un membre de la Patrulla X: Cíclope, Coloso, Lobezno, Rondador Nocturno, Banshee i Ororo. La versió més clàssica d’aquest grup de superherois atrapats per Arcade, el nen malcriat que es converteix en assassí després que el seu pare li retirés l’assignació mensual. El pinball en realitat és Mundo Asesino, un complex recreatiu que el propi Arcade ha criat per assassinar a qui convingui. I als episodis 123 i 124 de The Uncanny X-men a qui convé eliminar és a la Patrulla X, per ordre de Tom Cassidy el Negro i del Juggernaut. La història és trepidant, amb intervenció inicial inclosa d’Spiderman (testimonial però necessaria per augmentar les vendes de qualsevol altra sèrie en aquella època), i amb un pilot de sales paral.leles del pinball, farcides de perills (cambres metàl.liques amb una paret mòbil i tres portes de les quals només una és pressumptament la sortida vàlida, una sala de miralls d’on surten rèpliques mortals del superheroi que hi és tancat, una pista d’auto-xocs homicides, un recinte on es reprodueix un episodi aeri de la segona guerra mundial…) on es feia evident que el cervell de Chirs Claremont i John Byrne anaven a ple rendiment el 1979. Sis boles d’un pinball gegant que em van atrapar a mi també quan les vaig llegir, i que encara ara conserven aquell ganxo que tant trobo a faltar en algunes històries actuals de supeherois.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

"aquell ganxo que tant trobo a faltar en algunes històries actuals de supeheroi".

En algunes? Ja em diràs si de cas, quina val mínimament la pena que me la compraré. Per mi, el còmic de superherois va morir el dia que li van canviar el traje a l'Spiderman, igual que la societat occidental es va esfondrar definitivament quan a Mr Propper li van canviar el nom per Don Limpio.

Remo ha dit...

Sí, compro més còmics de superherois per militància, que per convicció... hòsties, faig el comentari com nou anys tard. Glupssssssss